Inomhusidrotten i Malung en risk för hälsan

Inomhusidrotten i Malung en risk för hälsan


Kommunstyrelsen i Malung vill att ungdomarna ska idrotta mer, men vill inte renovera eller bygga ny idrottshall. Istället tvingas dom som håller på med inomhusidrott som till exempel innebandy och handboll träna och spela i en hall som inte bara är för liten utan också hotas av giftig mögel.

Eftersom hallen är så pass liten har bland annat Malungs IBK herr lag tvingats spela sina matcher på dispens eftersom planen inte håller måtten, detta gör också att skaderisken i hallen är mycket stor eftersom ribbstolar, element och andra pelare sticker ut så pass nära kanten av planen att man riskerar att fastna.

Men kanske den viktigaste faktorn av att hallen måste renoveras ligger under ytan. Hallen är nämligen fylld av giftig mögel av olika slag. Det är därför en stor hälsorisk att vistas och idrotta i hallen.

Det är inte bara idrottsföreningarna som drabbas, även eleverna på Malung- Sälens gymnasieskola tvingas vistas i denna miljö dagligen då skolidrotten är belagd i denna hall.

Kommunen kom i våras ett steg närmare en förbättring av hallen då man renoverade de båda herr omklädningsrummen. Men där tog det sedan stopp och renoveringen har lagts på is.

Så om man vill att ungdomar ska idrotta mer är det nog bra att ordna en miljö som är trevlig att vistas i och inte utgör en hälsorisk. Något måste i alla fall ske när det är farligare att idrotta än att inte idrotta.



Sara Harkman

Kommentarer
Postat av: Patrik

Bra grej.

Så vad gör kommunen nu? Har du pratat med någon ansvarig?



/p

2008-11-16 @ 21:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0